Main menu:

Youth Leaders Platform/Platforma Nationala a Liderilor de Tineret


Go to content

Ruraltin

Galerie proiecte


Investe
ste in oameni !

FONDUL SOCIAL EUROPEAN
Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013
Axa prioritara 5.
Domeniul major de interventie 5.2.

ID PROIECT
: 3778
PROIECT: RURALTIN – SERVICII INTEGRATE SI PERSONALIZATE PENTRU TINERII DIN MEDIUL RURAL
BENEFICIAR: AUTORITATEA NATIONALA PENTRU SPORT SI TINERET
operator inscris in registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal sub nr. 17500
Contract POSDRU/13/5.2/S/1; nr. de inregistrare AMPOSDRU: 177/30.07.2009

Despre proiect


R U R A L T I N
servicii integrate si personalizate pentru tinerii din mediul rural
Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret, impreuna cu Fundatia Nationala pentru Romanii de Pretutindeni deruleaza proiectul strategic “RURALTIN – servicii integrate si personalizate pentru tinerii din mediul rural”, finantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Proiectul a demarat in octombrie 2009, cu finalitate prognozata pentru septembrie 2011.


Proiectul RURALTIN si-a propus oferirea de servicii integrate si personalizate de formare, informare, consiliere si consultanta pentru tinerii din mediul rural, pe parcursul acestuia fiind preconizata si infiintarea a trei centre suport pentru tineri, care vor activa in cele trei regiuni ale proiectului: Nord-Est, Sud-Muntenia si Sud-Est. Centrele ofera acces la calculator si internet, cursuri de formare, acces la materiale informative, servicii de consiliere pentru ocupare profesionala si consultanta pentru dezvoltarea si diversificarea afacerilor locale.


Pe 13 septembrie 2011, echipa de proiect a avut o intalnire cu coordonatorii regionali, responsabilii centrelor suport, punandu-se la punct strategia de lucru pentru urmatoarea perioada.


In aceasta etapa, in cadrul proiectului a inceput livrarea serviciilor de formare, informare, consiliere si consultanta catre grupurile tinta: tineri din mediul rural, din categoriile: someri, persoane inactive pe piata muncii, manageri si angajati.


Proiectul a oferit tinerilor din cele trei regiuni posibilitatea de a se inscrie si participa, in perioada septembrie 2010 – aprilie 2012, la cursuri de comunicare, negociere, lucru in echipa, animatie socio-educativa, cursurile avand un continut adaptat specificului fiecarui grup tinta. Cursurile au avut loc la Iasi, Focsani, Aninoasa, Costinesti si Sinaia.


Cursurile au avut o durata de 6 zile, iar cazarea, masa si transportul au fost asigurate de catre finantator. Participantii au primit certificate de absolvire a cursurilor sau diplome acreditate de catre Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor (CNFPA), recunoscute de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.


Pentru detalii si alte informatii:

Manager de proiect: Ana-Maria DALU, ruraltin@anst.gov.ro

Mihaela BOLOHAN – cordonator regional, regiune Nord-Est – eurodemos_mihaela@yahoo.com

George RUSESCU – coordonator regional, regiunea Sud-Muntenia – george_rusescu@yahoo.com


Proiectul in media

Emisiune la TVR Iasi

Invitatie de Participare

Seminar regional
„Tinerii din mediul rural pe piata muncii”

Iasi, Hotel Il Primo, 29-31 mai 2012Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret
si Fundatia Nationala pentru Romanii de Pretutindeni a organizat seminarul regional „Tinerii din mediul rural pe piata muncii”, organizat la Iasi, in perioada 29-31 mai 2012, la Hotel Il Primo. Seminarul a fost rganizat in cadrul proiectului strategic “RURALTIN – servicii integrate si personalizate pentru tinerii din mediul rural”, finantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, 2007-2013.
Deschiderea oficiala a Seminarului „Tinerii din mediul rural pe piata muncii”, a avut loc la Hotel Il Primo (Strada Melodiei 16-18-20, in spatele Facultatii de Mecanica) miercuri, 30 mai 2012, ora 11:00.

Mihaela Bolohan
Expert Coordonator Regional,
Tel./Fax.: 0332803634
Mobil: 0747982025, 0720728953

Emisiune la DIGI24 Iasi

Interviu pentru Radio Iasi

Emisiune la Radio Iasi

Pliant RURALTIN


Back to content | Back to main menu